Bitumenski trakovi

Glede na načrtovano streho, podkonstrukcijo in rabo strehe nastajajo določene zahteve za primerno sestavo strehe. Pri tem lahko skoraj poljubno kombinirate vse komponente bauder sistemov enega z drugim:   konvencionalne varilne trakove z  varčevanjem časa BauderTHERM-trakovi ali trakove zhladno samolepilnimi BauderTEC-sistemi. In to vse z toplotno izolacijskimi elementi Vaše izbire.

Sistemi hladno samolepilnih trakov -
polaganje brez varjenja

Na vročino neodpornio podlago in izolacijo je pametno, če se izognemo varilnim trakovom. Toda tudi pri na vročino neodpornih materialih nesmemo delati kompromisov. Streha mora biti vodotesna.  BauderTEC in BauderTEC DUO sta popolno hladno samolepilna trakova, ki se enostavno, hitro in varno polagata.

Močni in varčni – hitra varilna tehnika

Nova merila za ekonomično polaganje varilnih trakov je prinesla inovativne sisteme kot je BauderTHERM. Trakovi-Therm za prekop iz  posebnega bitumna skrbijo za to, da že po krajšem ogrevanju z varilcem zagotovijo varen spoj. To pripomore k varčevanju s plinom in skrajša delovni čas.


Trjano varni – več desetletij

Robustna elastomerna varilna bitumenska trakova kot sta BauderKARAT in Baukubit K5K sta zaradi svoje plastičnosti zelo odporna na temperaturne spremembe. Po zaslugi velike elastičnosti so ti trakovi odporni na premike streh – pri strokovnem polaganju ohranita ta dva proizvoda svojo funcijo vso življenjsko dobo zgradbe.